SpeLinnea

Världen genom fyrkantiga ögon

5 vintriga banor att faktiskt gilla i jul

Lämna en kommentar

Säga vad man vill om is- och snöbanor i spel, men är det ett halkigt helvete så vill man ju inte gärna ta sig an dem igen. Därför presenterar jag istället fem personliga favoriter. Ibland är det banor, ibland är det delar av ett spel som jag uppmärksammat just för de är mysiga, snöiga och charmiga. Hoppas ni också kan prova dessa för den äkta julstämningen!

Kirbys Epic Yarn har tonvis med stämning, så det är inte konstigt att just det spelet bjuder på en av de mysigare vinterbanorna, men kanske inte i det temat man tänkte sig. I en mysig vante kryper man in och blir leendes kvar i den varma, mjuka stämningen som spelet sprider. Banan heter Cozy Cabin och det blir inte bättre än såhär.

Jazz Jackrabbits skapare gick ut hårt och skapade en hel episod full rockiga jullåtar och pixliga godisar. Det är kanske inte så fantastiskt idag, men det har ändå charmen där den ska!

Locoroco har en av de mest avslappnande snöbanorna jag vet. Man känner hur man förvandlas till en fuzzy liten boll av kärlek och vill bara gona ner mig med en filt och choklad. Tyvärr hittade jag ingen video till den, men konceptet är ju sen länge känt, och musiken gör mycket!

Gör en snögubbe! I få spel får man så mycket variation på att göra egentligen samma sak. Att rulla. Det är förstås Katamari-serien jag pratar om. I We Love Katamari på Playstation 2 så får man just den uppgiften. Det är också en av de roligare banorna att spela två på! Så håll en vän hårt i hand, när vi beger oss av till Katamari-land.

Drawn to Life var ju inte världens bästa plattformsspel, men vad det saknade i kontroll tog det igen med sin charm. För ovanlighetens skull så öppnar spelet med de lite mer vintriga banorna. Snöiga saker kan också skapas på vägen.

Annonser

Författare: SpeLinnea

Spelnörd med pyssliga fingrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s