SpeLinnea

Världen genom fyrkantiga ögon

Krigsbrunt eller sockersött?

Lämna en kommentar

E3 är förväntans tider. Spelarnas högtid är också gnällets högborg. Drömmar som krossas, förverkligas eller helt byts ut. Oavsett vad som händer kan vi alltid förlita oss på att saker kommer klagas på.

Vad som ständigt återkommer bland svordomarna är att det är brunt. Man ser senaste tillskottet i Call of Duty eller Battlefield i en trailer och kastar sig över tangenterna för att med ett flin jämföra färgskalan med en polerad bajskorv. Det är givetvis inget spel man själv uppskattar eller vill ta del av över huvud taget, men det måste fram, låtom mina 20 twittervänner se min fruktansvärda ilska för att ett krigsspel är färglöst.

Guess what, krig ÄR brunt. Krig är skitigt, apokalyptiskt och förödande. Det vore ju vanskligt att förvänta sig något annat av ett spel som är det närmaste en krigssimulator man kan komma utan att vara med i armén själv.

– AMMEH det är ett spel det är knappast verklighetstroget! Man kan ha färg!
Nä, det är klart att det inte direkt är applicerat från verkligheten till en digital version av krig. Men en glättig färgskala skulle kanske än mer glorifiera det våld och onda bråda död som faktiskt existerar i dessa titlar. Det mörka temat avspeglar ju vad man faktiskt gör, skjuter på allt mänskligt som rör sig. Baserat på verkligheten betyder inte heller att det är verklighetstroget, det är fortfarande ett spel. I dagens spelmotorer har ljuset och färgerna fått ta en större plats, oavsett rösterna som skriker motsatsen.

Battlefield 4 vs Afghanistan

Sen kommer Nintendo och gör ett nytt, färgsprakande spel.
– MÅSTE DET SE SÅ BARNSLIGT UT! GE OSS LITE SERIÖSA TITLAR NINTENDO!!!

Det går inte att pleasa någon skara med spelare. E3 är inte längre förväntans tider, spelare har växt upp till cyniska kritiker som dissikerar minsta detalj i ett spel – som inte ens släppts. Kritik är viktigt och måste få finnas, men väl obefogad finns det ingen hejd på dess ironiska oneliners och fördömande av osläppta titlar.

Cute em up FPS kanske kommer som genre en dag men man börjar i fel ände om man försöker få krigsspel att ändras till det. Om du är trött på bruna skjutare, pröva en annan genre! Nåt som varken är sockersött eller krigsbrunt. Vem vet, en dag kanske du hittar något du faktiskt gillar och kastar dig över tangentbordet för att berätta det.

Annonser

Författare: SpeLinnea

Spelnörd med pyssliga fingrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s