SpeLinnea

Världen genom fyrkantiga ögon

Veckans spelglädje v28: QTE

3 kommentarer

Det finns spel som bygger hela sin existens på quick time events, och i den kategorin hittar vi ofta rytmspel. En av de mest skruvade (och självklart japanska) rytmspelen hittar vi Rhythm Heaven till Nintendo DS. Liksom föregångaren bygger det på att i takt med musiken utföra mer eller mindre galna grejer på skärmen. Rycka mustaschen från en lök, dansa med en apa, fylla på bränsle i en robot. Inget hänger ihop logiskt sett, ändå lyckas man blanda allt i en stor parad av fniss och musik.   Jag är inte särdeles musikalisk, men att blanda musikelement med visuella interaktioner gör att jag kan få fram en väldig spelglädje.

Parappa the Rapper (Playstation)  är också ett rytmspel med en galen charm och en särskild grafisk stil som tilltalar mig. Den här gången följer man hundkaraktären Parappa genom en berättelse. Här finns också utrymme till mer freestyling (eftersom man rappar) och kan få extra poäng tack vare det. Värt att nämna är att Parappa the Rapper INTE ska köras på en platt-tv, då inputen blir fel och spelet tror du trycker i otakt. Detta uppdagades när jag var på sista banan och haft onödigt svårt att klara det. Så kör på en tjock-tv! :)

Dessa är bara en i raden av många fina rytmspel som på ett eller annat sätt använder QTE på ett bra och positivt sätt.  Ouendan, Rhythm Thief och Gitaroo man är också värda att kolla upp om du är ett fan av genren.

 Veckans spelglädje är skapat av Robert hos Spelföräldrarna. Temat som kommer att komma upp varje vecka kommer att vara något ur spelvärlden som antingen får väldigt mycket negativ kritik för tillfället eller ett ämne som bara kan vara kul att skriva om. Uppgiften varje medverkande blogg har är att göra någonting positivt av det här ämnet. Skriv något som är bra eller visa på något annat sätt något positivt om ämnet.

Annonser

Författare: SpeLinnea

Spelnörd med pyssliga fingrar.

3 thoughts on “Veckans spelglädje v28: QTE

  1. Pingback: Veckans Spelglädje v.28 |

  2. Detta var utan tvekan ganska oväntat för mig. Väldigt positivt, men oväntat. Detta är onekligen en form av QTE som folk faktiskt inte brukar klaga på, vilket för vidare argumentet att det inte är QTE som är dåligt, utan bara på vilket sätt som det används. Riktigt najs och intressant inlägg. Detta är precis en av de saker som jag gillar med de här bloggsamarbetena, nämligen att folk ofta har annorlunda tankebanor än en själv. Perfekt för att ge inspiration och rolig läsning. :D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s