SpeLinnea

Världen genom fyrkantiga ögon

Veckans spelglädje v. 30: Fem saker du kan göra medan spel installeras

1 kommentar

Få saker är så irriterande som när du satt dig för att spela det nya, efterlängtade spelet och startar din konsol och den kräver uppdateringar. Installationer. Laddningstider. Men kan man få ut någonting bra från det? Eller är det bara aggression och frustration som matas av dessa ofrivilliga pauser? Jag har funderat ut några.


Lär dig mer om spelet

Varför inte kolla upp en guidebok, intressant artwork eller läsa i manualen om karaktärerna? Fördjupningen kan bli en del i ett nystartat intresse av en genre eller bara en snabb inblick i spelreglerna.

 Ta dig tid att slappna av

Skynda, skynda skynda! Det är mycket som är hetsigt i vårt samhälle och spel borde ju inte vara en bidragande faktor. Men frustrationen som uppstår med ännu en störande sak kan lätt göra att man ser rött helt i onödan. Ta det lugnt. Lär dig avslappningsövningar. Kanske till och med yoga? Vad som helst är bättre än att frustrationsskrika på skärmen så spottet yr. Med rätt sinnesstämning kommer säkert ditt första möte med det nya spelet kännas och gå mycket bättre.

helpinghand

Gör något för någon annan

Du vet alla organisationer du inte tagit dig tid till att läsa på om och skänka pengar till? Nu har du chansen att engagera dig, om så bara i fem minuter. Du kan ge någon de pengar de behöver för att gå i skolan eller rent vatten för en dag, bara medan du väntar på att ditt spel installeras. Rätt coolt va?

Skriv ner dina funderingar

Dagbok och bloggande är inte längre synonymer. Små tankar som du har behöver inte alls vara intressanta för någon annan och generera klick, det kan vara mer intressant för dig som person att bevara dem för just din egen skull. Vad gjorde du idag? Vad tänkte du? Vilka spelfunderingar har du, vilka livstankar har du? Allt sånt kan vara intressant att blicka tillbaka till. Om du har många fysiska spel kan du lägga små lappar i fodralen och veta vad du tänkte när du spelade spelet senast. Små inblickar i din egen vardag är mer speciellt än man tror och värda att bevara.

Ring en vän eller släkting

Du kanske hörs med dina kompisar på internet varje dag, men är det inte något speciellt med att få prata med dem? Våra smarta telefoner används mer och mer sällan till just att telefonera med varandra. Dessutom blir just internetfasader med ”det perfekta livet” mer och mer vanligt, att glorifiera vardagen på sociala medier så till den grad att man ljuger för andra och sig själv.  Ett riktigt samtal med sin vän eller släkting kan ge mer än glättiga festbilder och en like på facebook om att man öppnat en öl.  Hur fånigt det än verkar, ta dig tid att prata med dina vänner!

Veckans spelglädje är skapat av Robert hos Spelföräldrarna. Temat som kommer att komma upp varje vecka kommer att vara något ur spelvärlden som antingen får väldigt mycket negativ kritik för tillfället eller ett ämne som bara kan vara kul att skriva om. Uppgiften varje medverkande blogg har är att göra någonting positivt av det här ämnet. Skriv något som är bra eller visa på något annat sätt något positivt om ämnet.

Annonser

Författare: SpeLinnea

Spelnörd med pyssliga fingrar.

One thought on “Veckans spelglädje v. 30: Fem saker du kan göra medan spel installeras

  1. Pingback: Veckans Spelglädje v.30 |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s