SpeLinnea

Världen genom fyrkantiga ögon

Spelvärldens mer passande Jesus-barn

2 kommentarer

Jesus i krubban och jungfru Maria i all ära, julen för de flesta i Sverige är väldigt lite förankrad i bibliska historier.  Ungefär lika uppmärksammade är spelkaraktärer som är barn. De är ännu mer lågprioriterade än kvinnor i spelvärlden, vilket tyder på en nästan obefintlig skildring. Här uppmärksammar jag några minnesvärda barnkaraktärer som skulle passa bättre som Jesus i krubban.

Little Sisters (Bioshock)
Flera Jesus-barn är bättre än ett, och det bevisar Little Sisters. De vandrar normalt omkring i Rapture, tillsammans med en Big Daddy. Big Daddy är ju som vi alla förstår Gud, som ska skydda de små systrarna mot allt ont i världen, typ personer som näthatar och är rasister. Självklart är de inte försvarslösa små barn i sin krubba, utan de har utvecklat en feministisk kraft som hjälper dem i deras väg.Bioshock-little-sister hämta piq_77874_400x400 UNBAPTIZED-BABY

Baby Mario (Yoshi’s Island, Mario Kart, med flera)
Ni kände inte till det här innan, men  Baby Marios hemska och hjärtskärande skrik kommer leda till en ny karriär. Som vuxen kommer Baby Mario kunna locka till sig mängder av människor med sin sångröst, och predika om ett bättre och jämlikare samhälle för alla. Inte alls den här rörmokaren vi alla trodde han blev.

Unbaptised Baby (Dante’s Inferno)
En liten otippad Jesus finner vi i Dante’s Inferno. Den inte så harmoniska bäbisen är odöpt och har knivar istället för armar. Det väckte stor uppståndelse vid spelets release, då man måste döda bäbisen. Men i det här fallet räddas hen till krubban istället. Med armarna kan hen skära julekorv och vegetarisk skinka, då både bäbisen och Dante är vegetarianer.

Ness (Earthbound)
Ness är den bedårande hjälten från kultförklarade rpg-spelet Earthbound. Allt är barnsligt och roligt på ett finurligt vis, och Ness hade passat ypperligt i krubban, dra sin farsa i skägget, gaggandes ”fuzzy pickles!”

Annonser

Författare: SpeLinnea

Spelnörd med pyssliga fingrar.

2 thoughts on “Spelvärldens mer passande Jesus-barn

  1. Alex Kidd och den där skejtande grottbebisen då?

    Fast det bästa barnet är Clementine från Walking Dead.

  2. Den sömnlösa bebisen i ”Legend of Zelda: Skyward Sword” . Inte bara för att hen är söt med sin stora näsa och spetsiga öron, hen kommer också att vara vaken när de tre vise männen (Link, Luigi och Simon Belmont?) kommer med gåvor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s