SpeLinnea

Världen genom fyrkantiga ögon

Helggötte med Linnea: 5 saker jag trodde när jag var liten

1 kommentar

Det finns mängder av märkliga grejer jag trodde när jag var liten. En av dem var att pojkar inte kunde ha lockigt hår. Trots alla Astrid Lindgren-filmer med unga lockiga pojkar så vägrade jag inse att jag hade fel.  Det var ju bara på låtsats, peruker eller kanske det spännande och mystiska ”trickfilm” som gjorde det. Som tur är har jag fått lite mer kunskap i livet sen jag var tre-fyra år gammal. Men vissa minnen sitter i länge, speciellt när det gäller tv-spel. Sprites och små tv-apparater kombinerat med en livlig fantasi kan göra mycket. Jag presenterar därför fem olika saker som jag trodde när jag var liten.

fetabertha

1. Vi döpte Feta Bertha
Jag spelade okristligt många timmar Super Mario Bros 3 hos min vän som barn. Vi hade våra egna namn och sånt för banorna och fienderna. Bland annat är de gröna figurerna som skjuter svarta taggbollar kallade ”gurkor.” Logiskt, eller hur? Vi döpte också den för spelet välkända fisk som kommer och försöker äta upp en på ens färd mot prinsessan Toadstool. Feta Bertha blev namnet och vi kände oss väldigt fyndiga. Ända tills jag i vuxen ålder förstod att det var vad fisken kallades all along.

megamanpowerups
2. Power up i Mega Man 2 är en kamera
Det ser ju vem som helst…?

age of empirs 2 workers

3. Lumberjack = lönnmördare
Detta är nog en av de mest förvirrade grejerna jag trodde på. Jag hade precis börjat spela Age of Empires 2 och alla engelska begrepp var inte så välkända för mig. Eftersom det är Age of Kings så var det ett stort slott till mitt förfogande, där ens rikes kung huserar och ska beskyddas. Om kungen dör har man förlorat. När ens karaktärer (soldater och arbetare) går bakom byggnader så syns de som konturer genom dem. Eftersom ett slott är en sån stor byggnad så var det såklart ofta folk syntes som konturer bakom. Jag lät mina arbetare hantera ved och åkrar, när jag plötsligt ser någon gå bakom slottet med en yxa. Om jag inte missminner mig hade inte arbetarna i Age of Empires 1 titlar som de har i tvåan. Det vill säga, om arbetaren går och fiskar får den titeln ”Fisherman” eller om hen går och jagar blir titeln ”hunter.” Och en jävla lumberjack fattade jag inte vad det var, så jag var övertygad om att den här arbetaren var en slags spion/lönnmördare som var ute efter min kung! *logisk_girl_89*
Snake Rattle 'n' Roll1
4. Svarta fienderna på land i Snake Rattle N Roll är hajar
Också en grej jag inte har en aning om var det kommer ifrån. När man hamnar i vattnet spelas en ”hajhetsig” musik och runda ringar representerar en haj (eller något) som kommer närmare. Står man kvar för länge blir man uppäten. På något vis fick jag för mig att de här svarta puckarna till fiender på land egentligen är hajar de också.

Wendy
5. Wendy skjuter livräddningsbojar
In my heart kommer det alltid vara livräddningsbojar och inte godis.

thwomp

Bonus: Thwompers har söta framtänder
Den här är en bonus för det är inte jag som trott detta, utan min vän som jag spelade mycket Mario 3 med. Hon såg inte Thwompers som elaka och sura, utan med ett glatt leende. Hur? Spetsen på ”huvudet” är näsan och ögonen är en glad mun med två vita framtänder. Stenen tittar helt enkelt uppåt.

Vad trodde du när du var liten?

Annonser

Författare: SpeLinnea

Spelnörd med pyssliga fingrar.

One thought on “Helggötte med Linnea: 5 saker jag trodde när jag var liten

  1. Haha det är ju jättekul sånt här. Att man bara fick för sig en massa grejer. Tyvärr minns jag inga jag själv hade för mig även om jag måste ha gjort det.
    Men vänta nu, är det inte badringar? !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s