SpeLinnea

Världen genom fyrkantiga ögon

Vad jag inte gillar med spelvärlden, del 7284312

6 kommentarer

notsopleased

Det som gör mig argast i spelvärlden är oftast kulturen runt spelen, mer än spelen i sig. En kultur som som visserligen blomstrar men till vilket pris? Vi ser dagligen hot och hat (eller som män brukar kalla det, skämt) om våldtäkt, våra familjer, vår sexualitet eller utseende. Ibland levs även dessa ”skämt” ut och hoten blir till verklighet. En kultur som länge levt efter männens villkor ser en förändring, och det här är responsen?

Utöver de direkta hatarna så finns såklart de ”sköna snubbarna” som agerar utefter vad deras favorit-youtubare (en skrikig man) har sagt. Det kan ju inte vara så farligt, min tjej känner sig inte alls objektifierad och hon är ditt och datt och samma tugg går runt runt igen. Kontentan är oftast att kvinnor överreagerar, att Sarkeesian egentligen bara är en gnällkärring och att separatistiska event för kvinnor är orsaken till sexism i spelvärlden, inte mäns ageranden inom spelkulturen. För det räcker inte med att vara nån som inte är ett sexistiskt as online.

”Du kan inte luta dig tillbaka och tro att du är en hjälte för du beter dig i minsta möjliga mån acceptabelt i spelvärlden”

Du kan inte luta dig tillbaka och tro att du är en hjälte för du beter dig i minsta möjliga mån acceptabelt i spelvärlden. Det frustrerar mig enormt när män ser sig själva som ”goda gamers” och tar sig tolkningsföreträde för kvinnors sakfrågor. ”Jag anser inte det är sexistiskt att..” men vet du fucking vad, det är inte en tolkningsfråga och allra minst för dig. En person som är upp för förändringen inom spelvärlden kommer fatta att det är dags att sitta ner, lyssna och förstå vad vi säger. Inte härja, härska och trycka ner som det varit i alla jävla tider. Det blir en brokig färd, men du och alla andra är skyldiga oss den förändring vi så länge kämpat för.

Jag deltog med den här texten i en miniserie av Thomas Arnroth om arga spelkvinnor. 
Del 1 finns att läsa här. Del 2 finns här.

Annonser

Författare: SpeLinnea

Spelnörd med pyssliga fingrar.

6 thoughts on “Vad jag inte gillar med spelvärlden, del 7284312

  1. Men så jävulskt bra skrivet! *bugar och saluterar*

  2. Haha, bra bild till en bra text. Show them your fury!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s