SpeLinnea

Världen genom fyrkantiga ögon

Skillnaden mellan stickat och virkat – genom Yoshi’s Wooly World

2 kommentarer

Många undrar eller förstår inte riktigt skillnaden mellan att virka och att sticka något. Det är helt förståeligt, för det otränade ögat så ser det ju exakt likadant ut.  Jag hittade ett bra och spelrelaterat exempel för att kunna se skillnad på stickning och virkning – genom Yoshi’s Wooly World!

Yoshi Wooly World art

Här ser vi Yoshi i en tidig konceptbild från spelet. Han är här helt virkad. Hur ser man då det? Ta en titt på nosen och kindpartiet. Det ser ut som cirklar. Det är för att det är just det. Man börjar ytterst på nosen och virkar i en spiral runt runt, som bygger på nosen. Även i kinden blir det tydligt. Från sidan ser det ut som många små fyrkanter. Titta på skorna, armarna och benen. Ser ni vad jag menar?

Yoshi wooly world gameplay

Nån gång under designprocessens gång har de ändrat utseende på Yoshi och gjort honom stickad. Här syns tydliga V:n som går från toppen av nosen till botten. Jämför gärna med objekten i bakgrunden, som här allihopa är virkade. Det verkar också som att Yoshi’s kind är virkad, men inget annat är det. Överallt är det stora V:n som går över kroppen. Jag tror inte riktigt den här figuren skulle vara görbar med exakt det utseendet i verkligheten, då vissa maskor (V:n) ser ut att vara gigantiska jämfört med andra.

amiiboyoshi

Det kommer ju också en mjuk amiibo till Yoshi’s Wooly World! Kan ni gissa hur den är skapad? Rätt svar är att den är stickad, och naturligtvis stickad av en maskin. Här är alla maskor lika stora och man ser också fötterna mycket tydligare än i bilden ovan, hur den är skapad. Som jag förstått det så är det omöjligt att virka något med en maskin, (det existerar ingen sådan) därför är alla massproducerade saker som dessa stickade på något vis. Hurvida det beror på helt estetiska orsaker eller om Nintendo vill att amiibons material och eventuell merchendise ska likna Yoshi i spelet, och därför valde stickat istället för virkat, låter jag vara osagt.

Annonser

Författare: SpeLinnea

Spelnörd med pyssliga fingrar.

2 thoughts on “Skillnaden mellan stickat och virkat – genom Yoshi’s Wooly World

  1. Då har jag lärt mig någonting nytt! =D Jag och Andreas spelade Kirby’s Epic Yarn tillsammans, så vi kommer förhoppningsvis även ta oss igenom det här spelet tillsammans, på något sätt. Det ser så himla fint ut!

    • Yay! :) Jaa, jag är glad att de vågar experimentera lite mer med serier som inte är Mario! Visst att Mario har varit i pappersform, men för honom har det snarare handlat om power ups än att själv förvandla sig. Ser också fram emot spelet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s