SpeLinnea

Världen genom fyrkantiga ögon

Höhöhöhö tuttar höhöhöhö

11 kommentarer

2015-06-06 13.19.04

Herregud vad jag är trött på sånt här.  Sälj grej med tjej, eller varför inte lägg en hand direkt på ett par fejkade bröst i denna ”roliga” musmatta.  Ska vi nånsin komma bort från stämpeln om att spelare är småpojkar med pissefjong för tecknade anime-tjejer?

Det handlar inte om att jag vill basha enskilda personer och småföretagare som säljer sånt här, det handlar om den övergripande strukturen kring varför dessa musmattor existerar överhuvudtaget. För detta finns inte bara för ”en kul grej” det är liksom hundra miljoner anledningar till dess existens. Överlag kan man ju peka på en bristande kvinnosyn, det mest uppenbara. Det är inte direkt välkomnande för andra grupper än heterokillar, och ni måste väl också vara trötta på detta?

”Ah men det är Japan, du vet deras kultur ÄR så!”
Detta är också ett argument jag tröttnat rejält på. Japansk kultur är liksom all annan kultur inte statisk. Tycker väldigt mycket sexism och annat skit ses igenom fingrarna bara för det är ju japanskt. Ungefär som att ”höhö, di där tokiga japanerna, di hittar då på så mycket knäppheter!” och att Japan symboliserar ett helt folkslag som är homogent sexistiska, och att det ligger i deras kultur och natur att bete sig så. Vilket rasistiskt skitsnack.

Du får kolla all jäkla hentaiporr du vill och köpa dessa musmattor och dra ditt könsorgan mot om du känner för det. Men kom inte och säg att dessa produkter existerar i ett vakuum där inget får kritiseras för dess sexism bara för det tillhör en kultur du förmodligen inte är uppväxt med och har grepp om.

Sen är ju väst och Sverige lika goda kålsupare när det gäller sånt här. Hur många hade inte ens ”musmatta” med en vresande vagina på sig, som kombinerar kvinnohat med svenska ordvitsar? Hur många tidigare mansdominerade hobbies har präglats (och fortfarande gör) av exploatering av kvinnokroppar? Nån showgirl här, ett ögongodis där. Det tar inte många minuter innan man upptäcker nåt sånt i snart vilken hobby som helst. Spelkulturen framför allt.  Som jag sa tidigare, ni måste väl också ha tröttnat? Varför händer det så lite? Eller är det så att människor överlag vill och tror att spel är till för småpojkar med pissefjong för tecknade animetjejer?

Annonser

Författare: SpeLinnea

Spelnörd med pyssliga fingrar.

11 thoughts on “Höhöhöhö tuttar höhöhöhö

 1. Mycket fula och hemskt tröttsamt…. gah.

 2. Bara pinsamheten i att äga en sån musmatta borde göra att de inte existerade. Tydligen är det dock tillräckligt många som stolt kan sitta med en sån vid datorn.
  Jag kan inte ens föreställa mig varför den här typen av musmattor eller liknande saker existerar. Vem behöver det liksom? Vem känner behovet?
  Helt obegripligt.
  Di däringa japanerna har mycket konstigt för sig. De ger mig ofta tillfälle att skaka på huvudet.

  Är det verkligen så svårt att bara se alla som folk, män som kvinnor. Nyligen snubblade jag över kommentarer om att fotbolls-vm nu i dagarna bara var värt att titta på för att USAs målvakt är snygg. I dont even…

 3. Det är vidrigt! Och ännu en av grejjerna som gör att spelkultur inte tas ”seriöst”.

  Tack för att du skriver så bra! Skriv mer! plz!

 4. Så dumt! Klassiskt objektifierande av kvinnokroppen. Att ”folk” inte kan fatta någon gång att det inte är ett roligt skämt att reducera halva befolkningen till objekt? Suck. Väldigt bra points om Japan och föreställningarna byggda på rasism! Du är grym.

 5. Ja, jisses. Det värsta är inte att musmattorna finns. Det värsta är att om en ifrågasätter deras existens så kommer en svada om att en är en humorlös bitterhagga som aldrig kommer att ha vare sig ett social liv eller en partner (och det är de milda sakerna). Då är det skönt att du finns, Spelinnea, så att vi spelare som tänker inte behöver vara ensamma =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s