SpeLinnea

Världen genom fyrkantiga ögon

Splatfest – team äta vs team sova

Lämna en kommentar

europe_splatfest_eating_sleeping

I helgen anordnades en miniturnering eller en fightoff kanske man ska säga, i spelet Splatoon! Lagen som fanns att välja bland var alltså om man föredrog att sova eller att äta. Jag gillar uppenbart att äta, så jag var självklart i det laget. I USA var valen mellan berg-o-dal-banor eller vattenrutschkanor. Jag är ett riktigt vattendjur så jag skulle valt vattenrutschkanor om jag bodde där.

Men vad innebär då Splatfest? Som jag sa innan så är det en fight mellan två lag, men det är en väldigt festlig sådan. Stämningen i spelet ändras, discobelysningen åker på och många hejaramsor skrivs och ritas via Miiverse (som också syns på väggarna i spelet!) Splatfest pågår i ett dygn och under det dygnet så kämpar lagen mot varandra i turf war-matcher. Det innebär att täcka så mycket yta på banan med sin egen färg, och när tiden löpt ut så vinner den som har mest färg procentuellt på hela banan. Ju fler vinster till sitt lag desto större chans att man tar hem hela Splatfest, förstås. När ett dygn har gått så räknas poängen ihop och man får se hur både röstningen (vad föredrar spelarna främst) och hur matcherna gått. Sedan räknas det hela ihop och levererar slutresultatet. Oavsett om man vinner eller förlorar får man ett pris i form av sjösniglar, dessa kan användas som en slags valuta i spelet..

Jag gillar konceptet med Splatfest för det skapar en rolig laganda om något så trivialt som dessa val faktiskt är. Sova eller äta, liksom, vi behöver ju båda. Det ger också en anledning till spelare att återvända till Splatoon, med onlineevent som dessa. Däremot har jag svårt att förstå varför det ska räknas in i slutpoängen vem som föredrog vad. Det borde i mitt tyckte bara handla om hur det gick i matcherna, det vill säga de verkliga skillsen. Det är iallafall skönt att det inte är så allvarligt och med enorma rankingsystem, men det vore kul att se hur det går för vänner som också spelat i Splatfest, och det skulle ändå behålla den lättsamma ton som Splatoon gör så bra.

Vad hoppas du man får välja mellan för lag i nästa upplaga av splatfest?

splatoon

 Självklart vann ju team äta. Jag var ju med där.

Självklart vann ju team äta. Jag var ju med där.

Annonser

Författare: SpeLinnea

Spelnörd med pyssliga fingrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s