SpeLinnea

Världen genom fyrkantiga ögon

Spelhjälpen samlade in över 110 000 kronor

1 kommentar

spelhjalpen_splash_svampriket2-580x326

Det första Spelhjälpen gick av stapeln i helgen, ett initiativ för att stötta Läkare utan gränsers arbete för flyktingar. Det skedde genom en dygnslång livestream med olika spel i fokus, och där vi tittare fick skicka in våra bidrag. I skrivande stund är insamlingen uppe i hela 111 100 kr. Över etthundra TUSEN kronor.

”Vi som tagit initiativ till detta är ett antal spelentusiaster, podcastare, spelskribenter och medmänniskor som har det gemensamt att vi både älskar spelmediet för dess eskapism och för dess förmåga att föra människor samman och skapa gemenskap. Det är denna gemenskap vi nu vill ta med oss ut från spelens värld, så att vi tillsammans kan göra vår omvärld till en bättre plats.”

Så skriver Spelhjälpen själva på sin hemsida. När det väl drog igång i lördags hade de satt ett mål på 50.000 kr. Vilket de nådde över med råge. Jag kunde inte följa hela streamen direkt då jag var på Retrospelsfestivalen (det kommer inlägg därifrån inom kort) men sista streamarna på kvällen och morgonen hann jag se. Det var en otroligt bra stämning i både chatten och hos streamarna. Stora delmål som kom igenom under dagen, bland annat att podcasten Retroresan uppstår.  Inspirerande tävlingar, roliga spel och allt flöt verkligen på. Hur kul som helst.

Alla stämmer upp i "skön"sång med Shoreline. Allt kan hända!

Alla stämmer upp i ”skön”sång med Shoreline. Allt kan hända!

På förmiddagen var insamlingen uppe i cirka 70 000 kronor. Och från ingenstans kom en anonym donering på hela 24.000 kronor. När sedan 100.000-kronorsgränsen spräcktes var inte ett öga torrt i studion eller hos publiken hemma vid skärmarna. Vi tittare hade tillsammans samlat in en smärre förmögenhet, som kommer till användning för Läkare utan gränsers arbete. Om du vill och kan, bli månadsgivare. 

Anna Ternheims version av Shoreline spelades efter ett brandtalet av initiativtagaren Adrian Madden, och då darrade underläppen ännu mer hos undertecknad. Det finns jävligt mycket bra i spelvärlden, trots allt.

2015-10-11 09.24.52

Annonser

Författare: SpeLinnea

Spelnörd med pyssliga fingrar.

One thought on “Spelhjälpen samlade in över 110 000 kronor

  1. Pingback: Årssammanfattning 2015 | SpeLinnea

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s