SpeLinnea

Världen genom fyrkantiga ögon

Jag har sett Star Wars nu

4 kommentarer

Star-Wars-Movie-Poster-1977-original

…Eller åtminstone första filmen. Det vill säga fjärde. Det är meckigt det här.  Nördarnas heliga graal har liksom öppnat sig för mig av att börja se de här klassikerna för första gången. Men vad tyckte jag då?

Att uttrycka sig om dessa filmer känns lite som att springa i ett minfält av åsikter. Det är så mycket fans, så stor kultur och så mycket känslor kring filmerna.  Känner du också så om saker som nästan är heliga av så många människor?

Det kan ju tyckas konstigt att jag inte har sett en 38 miljoner år gammal film, men det har liksom inte kommit för mig. Då jag generellt är väldigt ointresserad av sci-fi och ”rymden” så har det inte fallit sig naturligt när jag var yngre heller.

Men den var ju faktiskt helt okej. Det var förvånansvärt mycket action i den här delen, något jag inte var lika bortskämd med när jag såg Apornas planet. Ja, du vet sci-fi som sci-fi har jag ju tänkt. Stjärnornas krig är tidvis lite fånig, och då menar jag ju inte att effekterna skulle vara dåliga, utan jag menar hela grejen med rymdmonster och tidvis väldigt udda dialog.

Det finns så otroligt mycket lore kring filmerna, något som är omöjligt för mig att sätta mig in i så tidigt, så det uppkom rätt många frågetecken för mig. Allt var liksom så himla etablerat. Ett fan skulle ju säkert säga att det beror på att det är ju fjärde delen i filmerna, men det vore trevligt att få lite mer kringhistoria annat än det textstycke som kommer i början.

Allt som allt skulle jag säga att den här delen var helt okej, men jag kände inte det här EPISKA och MEGABALLA som det ju ska vara.  Blir det  bättre i senare delar? Jag kommer att se dem i kronologisk ordning. Mvh *Kritiserar_Star_Wars_89*

 

Annonser

Författare: SpeLinnea

Spelnörd med pyssliga fingrar.

4 thoughts on “Jag har sett Star Wars nu

  1. RABBLE RABBLE RABBLE! *ÅSIKT OM STAR WARS* RABBLE RABBLE RABBLE!
    Nä, skämt åsido. Man bör få mandat till en ny, frisk åsikt ifall man ser Star Wars för första gången idag. Många är ju säkerligen blinda av fandom som sett den som liten, men man måste nog se alla delarna innan man kan yttra sig fullständigt kring Star Wars-franchisen då de redan från början var tänkta som en triologi och är utformade därefter. Det ska bli intressant och höra vad du har att säga om de följande filmerna. :)

  2. Jag såg ju också Star Wars-filmerna för första gången i år. Det blev ofta att vi fick pausa under filmerna för att jag hade någon fundering om vad det var som hände. Men efter att ha sett alla filmerna känns det mycket klarare! Så, se nästa del. NU! =D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s