SpeLinnea

Världen genom fyrkantiga ögon

Musikmåndag v10 -047

Lämna en kommentar

Eller som de heter på engelska, 047.  En för mig väldigt tidig bitpop, av två snubbar från Bohuslän.

Jag vet inte riktigt hur jag snubblade över 047, men det måste varit en av mina tidigare bitpopupplevelser. Jag visste inte ens att det hette bitpop eller chiptunes, för mig var det bara ”blipblop.” Så satt jag där sena nätter under gymnasietiden och lökade på DC++ för att få fram nåt som kunde likna tv-spelsmusik. Hade jag tur så fanns det nån som hade lagt några mappar i kategorier för elektronisk musik, och på den vägen hittat 047. Och tur i oturen (det är ju inte superbra att jag piratade) men annars hade jag aldrig hört talas om dem än idag.

Duon har gjort allt från commodoriga covers på barnprogram som Babar eller Björnes magasin, julmusik och en hel del egna låtar som är mer mörka och intensiva. När jag var yngre var det de mest glada och poppiga låtarna som gick hem, men nu är jag mer och mer förtjust i de tyngre styckena. Pluspoäng också för att de ofta har dåliga ordvitsar som låttitlar. Vad sägs om albumtitlarna Wheel du fira hjul med mig, eller Robopop – Vi tar CD:n dit vi kommer?

Sen dröjde det några år och helt plötsligt en sommar hörde jag 047 spelas live i P3. Det var med låten Ankan, som jag minns Sanna Bråding(!) lovordare något enormt. Stora delar av 047s diskografi finns att lyssna via deras officiella Youtube-kanal. Det har till och med släppts flera album jag inte ens hört innan. Så in och lyssna med er!

 

Musikmåndag är mitt sätt att återupptäcka och tipsa er om musik jag gillar. Du hittar fler inlägg från tidigare musikmåndagar här.

Annonser

Författare: SpeLinnea

Spelnörd med pyssliga fingrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s